قرمه‌سبزی | غذای ایرانی

1772

با توجه به تاریخچه دو هزار ساله خورشت قورمه سبزی می توان گفت این غذا یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی می باشد علاوه بر این قدمت فوائد خورشت قورمه سبزی بسیار زیاد است که تمام نیازهای بدن را تامین می کند و از غذاهایی است که با تغییر در روش پخت می تواند یک نمونه از غذاهای گیاهخواران باشد. قورمه سبزی را همه ی ما خورده ایم و صادقانه، برای بعضی از ما انتخاب اولمان در بین غذاها است. این غذای فوق العاده که امروزه تبدیل به یک جاذبه ی گردشگری بری شکم گردها هم شده است، از کجا به وجود آمده است؟ تا به حال این سوال برایتان در هنگام چشیدن طعم فوق العاده ی این غذا به ذهنتان خطور کرده است؟ خب برای پاسخ به این سوال اجازه دهید تا کمی واژه ی قورمه سبزی را به ۲ بخش تقسیم کنیم. اول به سراغ قورمه می رویم. قورمه یا کنسرو گوشت سنتی در گذشته در استان ‌هایی که دامپروری در آن جاها رونق داشت همچون استان آذربایجان غربی و شرقی که در عین حال سرد هم بودند، تهیه می شد. معمولا در اواسط پاییز گوشت تازه ذبح شده با همان چربی خود حیوان و گاهی با روغن حیوانی در حرارت خیلی کم تفت می ‌دادند تا کمی پخته شود و سپس آن را در پوست کنده شده و تمیز شده ی حیواناتی مثل گاو و یا گوسفند را در کوزه‌ هایی می ‌ریختند و در جای خنک نگهداری می‌ کردند. شاید فکر کنید که گوشت در این شرایط خراب می شود اما نگهداری گوشت به این صورت برای حمل در بین عشایر راحت تر و به صرفه تر بود. علتش هم این بود که گوشت به علت پختن تراکم کمتری پیدا می کرد و امکان فاسد شدن هم نداشت. سبزی های مورد استفاده در این خورش مشخص است ولی در برخی نواحی کمی متفاوت است . در آذربایجان گشنیز و مقدار بیشتری تره استفاده میکنند . در استان فراس به خورش شوید اضافه میشود و در آن سیب زمینی ( که آلو گفته میشود ) میریزند . این خورش با گوشت قرمز ( گوسفند و گوساله و شترمرغ ) و سفید ( مرغ ) همراه با برنج سرو میشود و همراه ته دیگ هم که دیگر نور النور است !! ولی اگر روزی هم با ماهی تهیه شد تعجب نکنید زیرا دنیا , دنیای تنوع است.

مطالب مرتبط