برای برش از چه تخته ای استفاده کنیم؟

1644

تخته (یا همان تخته گوشت) از جنس های متفاوتی ساخته میشوند به عنوان مثال: تخته سنگی، تخته چوبی، تخته پلاستیکی، تخته بامبو و ..... پروتئین خام مانند گوشت و مرغ، حاوی میکروب هایی از جمله سالمونلا هستند و هنگام برش گوشت خام، میکروب های آن به تخته گوشت نیز منتقل میشوند بنابر این انتخاب تخته گوشت مناسب برای انواع مواد خوراکی حائز اهمیت است. شما میتوانید با انتخاب تخته مناسب و همچنین آشنایی با روش های ضد عفونی کردن آنها، از انتقال میکروب به غذاهایتان جلوگیری کنید. تخته چوبی: تخته های چوبی بسیار متخلل هستند و دارای منافذی میباشند که میکروب ها را به راحتی جذب میکنند. تخته های چوبی ذاتا خاصیت ضد عفونی کنندگی دارد و برای سالم نگه داشتن چاقو های شما مناسب هستند اما استفاده از آنها برای برش مواد پروتئینی خام توصیه نمیشود. بهتر است از این تخته ها برای برش نان، سبزی و میوه استفاده کنید. تخته سنگی: این نوع تخته ها با توجه به ماهیتشان بسیار سنگین و شکننده میباشند و کار کردن با این تخته ها به چاقو های استیل شما آسیب میزند و برای آشپزخانه های خانگی به هیچ عنوان توصیه نمیشود. تخته پلاستیکی: تخته های پلاستیکی به علت سهولت در شستشو و همچنین سبکی و راحتی، گزینه مناسبی برای برش گوشت، مرغ و مواد خام میباشد به شرط اینکه آنها را به طور کامل ضد عفونی کنید و یا داخل ماشین ظرفشویی قرار دهید تا کاملا شسته شوند. نکات منفی: اگر در ماشین قرار می دهید به دلیل حرارت آب ممکن است فرم خود را از دست بدهند. باید آنها را زود به زود عوض کنید که خیلی مناسب محیط زیست نیستند. تخته های سیلیکونی: این تخته ها به دلیل انعطاف پذیری زیادی که دارد به همین جهت مورد علاقه خیلی از آشپز ها قرار گرفته، زیرا به آنها این امکان را میدهد که به راحتی مواد غذایی خرد شده را درون یک ظرف منتقل کنند تخته های سیلیکونی از کند شدن چاقو های شما جلوگیری میکنه و میتوانید آنها را بعد از برش مواد خام داخل مایکروویو قرار دهید تا باکتری ها به طور کامل از بین بروند. این تخته ها به راحتی روی سطح چسبیده و هنگام برش مواد، تکان نمیخورند. اگرچه این تخته ها محکم هستند، اما شما معمولاً بعد از استفاده از آنها، علائم چاقو را روی تخته های سیلیکون خواهید دید ، به خصوص اگر صفحه برش شما از مواد مرغوب ساخته نشده باشد. مورد دیگری که شما در مورد این تابلوها دوست ندارید ، بوی پلاستیکی آنها است، به خصوص وقتی که تازه خریداری شده است. تخته بامبو: این تخته ها که اخیرا مورد توجه قرار گرفتند، به نسبت تخته های چوبی و پلاستیکی بهتر هستند. اما چرا؟ به دلیل اینکه تخته ها تجدید پذیرند و از این جهت مناسب محیط زیست میباشند. سخت و با دوام : با وجود وزن بسیار سبکی که دارند اما از چوب های سخت ساخته شدند که در مقابل برش های عمیق بسیار مقاوم تر از چوب های معمولی عمل میکنند و چاقو های شما را کند نمیکنند. تخته های بامبو کمتر از تخته های چوبی مایعات را به خود جذب میکنند و در نتیجه کمتر در معرض ترک خوردگی و شکستن قرار میگیرند. این تخته ها متخلخل نمیباشند و در مقابل باکتری ها مقاوم ترند و همچنین بو و لکه های غذایی را جذب نمیکنند. پیشنهاد ما: آشپزخانه شما حداقل باید دو نوع تخته برش داشته باشد: ترجیحا یکی از آنها بامبو یا چوبی و دیگری پلاستیکی و یا سیلیکونی باشد. تخته چوبی و بامبو را برای بریدن میوه و سبزیجات و نان هایتان استفاده کنید و از و تخته پلاستیکی یا سیلیکونی برای برش زدن گوشت و مرغ توصیه میشوند.

مطالب مرتبط