ماهی کهنه و تازه

58

اولین نکته ای که باید بدانید این است که ماهی تازه به هیچ عنوان بو نمی دهد. ماهی دارای مقادیری آمونیاک است و هرچه ماهی مانده تر باشد بوی تندتری می دهد. برای امتحان این مسئله دفعه بعد که به خرید رفتید سراغ یک ماهی فروشی که دارای حوضچه است و ماهی زنده می فروشد بروید، خواهید دید که ماهی به هیچ عنوان بوی بدی نمی دهد. زمانی که ماهی را با انگشت فشار می‌دهیم نباید با فشار ما در داخل بماند یعنی بعد از اینکه انگشتمان را بر داشتیم گوشت ماهی دوباره به سمت بیرون حرکت کند.
گوشت ماهی تازه صورتی کم رنگ و براق است.
ماهی تازه گوشتی تقریبا مرطوب و لطیف دارد.
فلس‌های ماهی باید محکم به بدن ماهی چسبیده باشد.
بخش‌های مختلف ماهی به خصوص شکم ماهی نباید شل باشد و حالت افتادگی نباید داشته باشد.
اول از همه به یاد داشته باشید که تا حد امکان ماهی را از فروشگاه‌های معتبر و یا محل فروش مرغ و ماهی که اصول بهداشتی را رعایت می‌کند خریداری کنیم بعد از ان به این نکته‌ها در هنگام خرید ماهی دقت کنیم.
چشم‌های ماهی باید شفاف باشد. برای شناخت ماهی تازه و کهنه بعد از پخت آن می‌توانید طعم آن را ارزیابی کنید اگر طعم ترش یا اسیدی نداشت مشکلی نیست و ماهی تازه است، اما اگر این چنین نبود ماهی کهنه است.