شناخت ادویه‌ های هندی

39

غذاهای هندی به خاطر تنوع در طعم و استفاده از ادویه های مختلف در آن‌ها در جهان محبوبیت خاصی دارند. در هندوستان ادویه‌ ها نه تنها برای طعم بخشیدن به غذا بلکه به دلیل فواید بسیاری که برای سلامتی دارند مورد استفاده قرار می‌گیرند. هل: گیاهی است که بومی جنوب شرق آسیا است. هل درختی است از خانواده زنجبیل به صورت وحشی و پرورشی در مناطق کوهستانی می روید. از جمله فواید سلامت هل می توان به حفاظت از دستگاه گوارش، کنترل کلسترول، کنترل سرطان، تسکین مشکلات قلبی و عروقی، و بهبود جریان خون در بدن اشاره کرد. شیره انقوزه یا جوهر شیطان: شیره انقوزه با نام جوهر شیطان در هندوستان شناخته شده است . جوهر شیطان نامی است که به دلیل طعم و بوی بسیار تند این ادویه به آن داده شده. این ادویه شیطانی از عصاره ریشه یا ساقه های گیاهی خاص در هندوستان تهیه می شود که البته تمامی این گیاه خواص دارویی دارد و از نظر پزشکی برای سلامتی انسان مفید است. سرزمین اصلی این گیاه هندوستان است اما برخی کارشناسان ردپایی از این ادویه بسیار محبوب هندی ها را در آمریکا نیز یافته اند. میخک: . میخک گیاهی بسیار کوچک اما با خواص درمانی فراوان است که درعین حال به عنوان یک ادویه شفابخش و خوش عطر در تهیه غذاها مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه برخواص شگفت انگیزآن طعم فوق العاده ای به غذاهایی مانند گوشت، سبزی و برنج می دهد. ادویه میخک کاملا طعمی تند و خاصیت ضد باکتری و ضد عفونی دارد. از دوران قدیم در هندوستان برای التیام بخشیدن به دندان‌ درد و در تهیه درمان‌های خانگی از این گیاه استفاده می‌شده است. امروزه در تهیه خمیر دندان‌های مختلفی از میخک به عنوان یکی از عناصر تشکیل دهنده استفاده می‌شود فلفل قرمز: در انواع غذاهای هندی استفاده می شود و به عنوان یک طعم دهنده ی قوی در غذاهای گوشتی و گیاهی کاربرد بسیاری دارد. علاوه بر این فلفل سیاه به عمل گوارش کمک می کند، محرک، اشتها آور و خلط آور است و درتسکین اعصاب بسیار موثر است.  دارچین: دارچین اغلب برای چای و دسر استفاده می شود و یک گیاه محرک و اشتهاآور است که می تواند هرغذایی را دلچسب و معطر کند. چوب‌‌های دارچین در غذاهای هندی مانند انواع بریانی و انواع کاری‌‌های هندی استفاده می‌‌شود. شما می توانید دارچین را به کیک های شکلاتی و یا بستنی های خود اضافه کنید و از خواص درمانی آن نیز بهره مند شوید. تمبر هندی: تمبر هندی در سراسر هندوستان به عنوان چاشنی در گوشت، پاستا و بسیاری از غذاها استفاده می شود. طعم ترش و اسیدی این آلوچه هندی را می توان در بسیاری از غذاهای هندی احساس کرد، البته این آلوچه را در هندوستان به‌ صورت رب، بیشتر استفاده می ‌کنند . تمبر هندی را می توانید به عنوان سس به گوشت هم اضافه کنید تا طعم ترش مزه ای به گوشت دهد، همچنین برای ایجاد یک طعم و مزه منحصر به فرد می توانید آن را به مخلوط نوشیدنی های مرکبات خود اضافه کنید. برگ کاری: برگ های کاری به عنوان یک طعم دهنده قوی در آشپزی هند استفاده می شود و تازگی بی نظیری در هر وعده غذایی ایجاد می کند. برگ های کاری را می توانید با ادویه های مورد علاقه خود مخلوط کرده و آن را به خمیر بیسکویت و یا هر وعده ی غذاهایی خود اضافه کنید.   زردچوبه: زردچوبه جزو ادویه ها و افزودنی هاییست که در غذاهای هندی و پودرهای کاری به شدت مورد استفاده قرار می گیرد و به خاطر خواص ضد التهابی آن بسیارشناخته شده است. عطروطعم تلخ و رنگ زرد و نارنجی روشن آن در غذاهایی مانند مرغ و سبزیجات آن بسیار غالب است و غذاها را خوش رنگ و بو می کند.  گشنیز: گشنیز در غذاهای حاوی برنج وهمراه با کاری استفاده می شود. گشنیز یک ادویه متنوع است که هم به صورت خام و هم بو داده شده در دستور غذای هندی دیده می شود.  زیره سبز: به عنوان طعم دهنده و ادویه در آشپزی شبه قاره هند کاربرد گسترده ای دارد.  زیره سبز علاوه بر طعم و عطر خاصی که دارد خواص بیشماری نیز برای سلامتی دارد. از خواص بیشمار زیره سبز برای سلامتی می توان به بهبود گوارش و هضم، کاهش وزن، تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان بی خوابی و اختلالات تنفسی، پیشگیری و بهبود دیابت، رفع کم خونی و کمبود آهن اشاره کرد. جوز هندی: هندوک پارسی یا جوز بویا نوعی ادویه است. جوز هندی تخم سخت و خوشبوی درخت جوز بویا است که آرد می‌کنند و مصرف آن به عنوان ادویه صورت خشک شده در مناطق گرمسیری رواج بسیاری دارد. آنچه جوز هندی را به یکی از طعم‌دهنده‌ها و ادویه‌های پرمصرف در غذا به‌خصوص در مناطق گرمسیری تبدیل کرده‌است، عطر و بوی تند و مطبوع آن است.