شکر و انواع آن

958

این شکر از چغندر قند یا نیشکر استخراج می شود و ۹۹ درصد آن از ساکاروز تشکیل شده است. انواع مختلفی از شکرسفید وجود دارد که تفاوت اصلی آن ها در اندازه ی ذرات شکر می باشد . این تفاوت در اندازه ی ذرات ، به شکر ویژگی های متفاوتی داده و آن را برای استفاده در انواع مختلفی از دستورهای قنادی مناسب می کند. تمام این انواع قدرت شیرین کنندگی یکسانی دارند و از ساکاروز تشکیل یافته اند، به جز پودر قند که سه تا ۵ درصد نشاسته ذرت نیز به آن اضافه شده است. شکر بینهایت ریز: همان شکر معمولی است که در اثر آسیاب کردن ، اندازه دانه های آن ریزتر شده و در نتیجه بافت نرمتری پیدا کرده است. این نوع شکر سریعا در مایعات حل می شود و در تهیه کیک ها ، سوفله ها ، مرنگ ها ، موس ها و… کاربرد دارد . شکر خیلی ریز: اندازه ذرات این نوع شکر ما بین شکر بینهایت ریز و شکر معمولی است و در تهیه کیک ها ، پودر کیک های آماده و … کاربرد دارد. شکر معمولی، شکر سر سفره، شکر سفید کریستالیزه، شکر ریز: متداول ترین و پرکاربرد ترین نوع شکر می باشد . در صورتی که شکر در شرایط مناسب و در بسته بندی های نفوذ ناپذیر در برابر رطوبت نگهداری شود ، قابلیت نگهداری نامحدودی خواهد داشت . شکر معمولی در تهیه کیک ها، شیرینی ها ، آب نبات ، کارامل و … کاربرد دارد. شکرهای متوسط تا درشت: این دسته از شکرها بسته به اندازه ذرات نام های مختلفی داشته و به دلیل مقاومت در برابر حرارت پخت ، اغلب برای پاشیدن بر روی محصولات قنادی استفاده می شوند. پودر قند ، پودر شکر یا نثار: پودر شکر بسیار نرم تر از شکر دانه ریز است و با آسیاب های خانگی قابل تهیه نیست. پودر قند به دلیل اندازه ریز ذراتش به راحتی و در هر دمایی با آب یا روغن مخلوط می شود و در تهیه انواع آیسینگ ها ، خمیر فوندانت و … کاربرد دارد. شکر های معطر یا رنگی: شکر های رنگی با افزودن رنگهای مجاز خوراکی به شکر معمولی یا پودر قند تهیه شده و اغلب جنبه تزئینی دارند. شکرهای معطر نیز با افزودن مواد معطری مثل دارچین ، وانیل ، پوست مرکبات و.. به شکر تهیه می شوند.

مطالب مرتبط